10 onmisbare verhuis tips voor een ontspannen verhuizing

Gaat u binnenkort verhuizen? Dan is het niet gek dat u zich gespannen voelt. Een verhuizing voorbereiden brengt vaak veel onrust met zich mee. Er moet namelijk van alles geregeld worden. Misschien spoken de vele taken door uw hoofd of vraagt u zich af of u overal wel aan gedacht heeft?

Hieronder leest u 10 onmisbare verhuis tips om de verhuizing makkelijker te maken!
Alle tips alvast op een rijtje:

  • Label dozen aan de zijkant
  • Grote meubelstukken verkleinen
  • Maak foto’s van ingewikkelde installaties
  • Gebruik oude kranten
  • Verhuisdozen met handvaten
  • Zware spullen in kleine dozen
  • Handdoeken en kussenslopen gebruiken
  • Steekwagen voor zware spullen
  • Gebruik plastic folie
  • Houd belangrijke spullen apart

Verhuisdoos ingepakt

✔Tip 1: Label dozen aan de zijkant

U moet naast kleren verhuizen vaak ook nog veel andere spullen in dozen inpakken. Deze verhuistip bespaart u daarbij veel fysieke inspanning. Label alle dozen aan de zijkant in plaats van aan de bovenkant. Dit maakt het makkelijk om direct te zien wat er in de dozen zit als deze zijn gestapeld.

✔Tip 2: Grote meubelstukken verkleinen

Het verhuizen van grote meubels, zoals tafels en stoelen is vaak een uitdaging. Deze meubels nemen veel ruimte in beslag en kunnen schade aan andere spullen veroorzaken. Overweeg daarom om de poten van de meubels af te halen. Dit bespaart ruimte en voorkomt eventuele schade.

✔Tip 3: Maak foto’s van ingewikkelde installaties

Maak foto’s van (elektrische) installaties voordat u alles loskoppelt. U hoeft dan niet te onthouden hoe alles in elkaar steekt. Dit voorkomt een hoop gepuzzel met het opnieuw aansluiten van de installaties.

✔Tip 4: Gebruik oude kranten

Oude kranten zijn zeer geschikt om kwetsbare spullen in te verhuizen. Het laagje kranten beschermt bijvoorbeeld het glaswerk of servies. Het gebruik van oude kranten bespaart u bovendien ook kosten op verpakkingsmateriaal.

✔Tip 5: Verhuisdozen met handvatten

Gebruik voor de verhuizing verhuisdozen met handvatten. Dit maakt het makkelijker om de dozen te tillen en verplaatsen. Let bij de aanschaf van de dozen dus goed op of verhuisdozen met handvatten heeft.

✔Tip 6: Zware spullen in kleine dozen

Het is vaak al te laat als u erachter komt. U heeft bijvoorbeeld een doos vol met zware boeken of gereedschap ingepakt. De doos is niet meer te tillen. Pak daarom zware spullen in kleine dozen in. Dit maakt ze makkelijker om op te tillen.

Dozen verhuizen

✔Tip 7: Handdoeken en kussenslopen gebruiken

Het verhuizen van breekbare spullen is vaak een uitdaging. Pak daarom de grotere breekbare spullen in handdoeken en kussenslopen in. Uw spullen zijn dan goed beschermt en dit bespaart ruimte in de verhuisdozen.

✔Tip 8: Steekwagen voor zware spullen

Moet u bijvoorbeeld de koelkast verhuizen of de wasmachine liggend vervoeren? Dit zijn allebei voorbeelden van zware en minder leuke objecten om te verplaatsen. Maak het uzelf niet te moeilijk en gebruik een steekwagen. Zo bespaart u fysieke kracht en energie voor de verhuizing.

✔Tip 9: Gebruik plastic folie

Plastic folie is ontzettend handig om te gebruiken tijdens het verhuizen. Het is namelijk goedkoop en biedt veel veiligheid tijdens het transport. Wikkel bijvoorbeeld plastic folie om uw kasten en laden heen. Door het rond wikkelen blijft de inhoud van de kast of lade veilig. Ook deurtjes klappen niet open tijdens het transport van de spullen.

✔Tip 10: Houd belangrijke spullen apart

Vergeet niet om uw allerbelangrijkste spullen in een aparte tas te bewaren. Tijdens de verhuizing weet u dan snel uw paspoort, medicatie, sleutels en belangrijke documenten te vinden. Dit voorkomt dat u deze spullen kwijt bent op het moment dat ze nodig zijn.

Uw complete verhuizing uit handen geven

U voorkomt al een hoop onrust met deze tips voor verhuizen. Liever helemaal zonder stress en zorgen verhuizen? En zelf niet hoeven slepen en sjouwen met zware spullen? Dat snapt Amsterdam Movers als geen ander. Onze ervaren verhuizers hebben professionele materialen, zoals een verhuislift of verhuiswagen om u snel en goedkoop te verhuizen. Vraag vrijblijvend een offerte aan ontdek waarmee we u kunnen helpen.

Vraag nu binnen 2 minuten een offerte voor uw verhuizing aan!Klik Hier!
+