Inschrijven gemeente Amsterdam bij verhuizing

Staat de verhuisdag al met rood omcirkeld in de agenda? Het doorgeven van uw aanstaande adreswijziging is één van de eerste zaken op de checklist van een verhuizing naar een nieuwe gemeente. Wij vertellen je graag alles over de zaken om rekening mee te houden voor het inschrijven in de gemeente Amsterdam.

Inschrijven bij een gemeente; waarom doen we dat ook alweer

Eenieder die in Nederland woonachtig is, staat ingeschreven in de Basisregistratie Personen (BRP). In deze registratie staat alle personen die in Nederland wonen of verblijven voor een langere periode. Gemeenten houden de persoonsgegevens bij in de BRP en bewaren deze om zoals overheid een betere dienstverlening te geven aan de burger.

De gegevens uit de BRP worden gebruikt door een groot aantal organisaties waaronder de Belastingdienst, het UWV en uw pensioenfonds. Het is dus belangrijk dat u de overheid laat weten dat u gaat, of al bent, verhuisd.

Inschrijven in Amsterdam

Wanneer er naar de Gemeente Amsterdam toe verhuisd gaat worden, kunt u uw nieuwe adres al van tevoren doorgeven. Dit zorgt ervoor dat alle instanties op tijd op de hoogte zijn van uw verhuizing en de kans op het vergeten in te schrijven uitgesloten wordt.

De verhuizing kan op twee manieren doorgegeven worden; online of schriftelijk. Bij het online doorgeven van een verhuizing moet u inloggen met DigiD. En omdat een verhuizing al genoeg kosten met zich meebrengt, is het doorgeven ervan gratis.

Van tevoren inschrijven of achteraf?

Wie zich op-en-top Amsterdammer wilt noemen, geeft zijn verhuizing naar de gemeente vooraf al aan. Bij de gemeente kunt u uw verhuizing al een maand van tevoren aangeven.

Achteraf

De dozen nog niet uitgepakt, maar al wel de eerste nacht in uw nieuwe woning achter de rug? De gemeente Amsterdam heeft een termijn van 5 dagen waarbinnen u zich moet inschrijven op uw nieuwe woonadres.

Te laat inschrijven

Te laat inschrijven bij de nieuwe gemeente kan voor vervelende gevolgen zorgen. Zo kan het te laat inschrijven van uw verhuizing gevolgen hebben voor:

  • (Huur) toeslagen,
  • Gemeentebelastingen
  • Parkeervergunning(en)

Verhuizen naar Amsterdam, vanuit een andere gemeente

Wanneer u zich inschrijft in Amsterdam als nieuwe bewoner in de gemeente, word u automatisch uitgeschreven in uw oude gemeente. U hoeft zich dus niet uit te schrijven uit de gemeente waaruit u vertrekt.

Verhuizing doorgeven; wat u nodig heeft

Bij het online doorgeven van uw verhuizing heeft u een in ieder geval een DigiD nodig. Afhankelijk van uw situatie is het mogelijk dat er om extra documenten gevraagd wordt. Normaal gesproken gaat dit om:

  • Een huurcontract
  • In geval van een antikraak-woning; de gebruikersovereenkomst
  • Bij inwonen op een adres van een ander; de toestemmingsverklaring van de hoofdbewoner en een kopie van zijn of haar identiteitsbewijs met foto én handtekening.

Verhuizen in Amsterdam

Amsterdam is niet de meest gemakkelijke stad om in te verhuizen. De drukte van het verkeer, smalle straten en soms krappe trappenhuizen maken het een uitdaging voor de verhuizer. Wie gaat verhuizen naar Amsterdam doet er slim aan een verhuizer te zoeken die bekend is met Amsterdam als gemeente en stad.

De verhuizers van Amsterdam Movers kunnen de stad wel dromen. Als ras Amsterdammers kennen onze verhuizers de stad op hun duimpje en dat maakt verhuizen binnen de ring van Amsterdam wel zo makkelijk. Komt nog eens bovenop dat onze verhuizers beschikken over een typische Amsterdamse tongval, om het plaatje compleet te maken.

Hulp bij het verhuizen

Een verhuizing zo vlot mogelijk laten verlopen klinkt als een goed idee. Door de hulp van onze verhuizers in te schakelen wordt het een goed idee dat ook uitgevoerd is. Onze verhuishulp is precies zo in te richten naar uw verhuiswens. Verhuishulp bij een vlekkeloos verhuizen? Denk eens aan:

Scherp geprijsd, goed geholpen

Tijdens uw verhuizing komen er altijd onverwachte dingen op uw pad. Onverwachte verrassingen kunnen soms een nare smaak geven, zeker als het om extra kosten gaat. Bij Holland Movers hoeft u geen rekening te houden met verrassingen achteraf. Op basis van uw persoonlijke situatie en wensen bij de verhuizing betaald u een vaste prijs zonder kosten achteraf.

De enige verrassing die u te wachten staat zijn onze scherpe tarieven. Vraag daarom een op maat gemaakte offerte op en laat u verrassen door de kosten van Holland Movers.

Vraag nu binnen 2 minuten een offerte voor uw verhuizing aan!Klik Hier!
+