Verhuizen naar Amsterdam? Dit zijn de 5 mooiste wijken

Veel mensen houden van Amsterdam door de gezellige grachten, de fietscultuur en omdat er altijd wel iets leuks te beleven is. Amsterdam is dan ook een van de meest populaire steden om te wonen. De stad groeit elk jaar en telt op dit moment 22 verschillende wijken. Elke wijk heeft zijn eigen charmes en unieke karakter. Wanneer u binnenkort gaat verhuizen naar Amsterdam is het handig om te weten wat de mooiste wijken om in te wonen zijn.

Mooiste wijken in Amsterdam om naar te verhuizen

Als u Amsterdam nog niet zo goed kent, kan het een moeilijk zijn om een geschikte woonwijk in Amsterdam te kiezen. Alle 22 wijken hebben namelijk allemaal andere voorzieningen, sferen en karakters. Amsterdam Movers vertelt je graag over de mooiste wijken in Amsterdam om te wonen.

1. De Jordaan – historisch en gezellig

De Jordaan is een van de meest geschiedenisrijke wijken in Amsterdam. Vroeger was de Jordaan namelijk een echte volksbuurt. In deze wijk voelt u niet alleen de echte Amsterdamse sfeer, maar is het ook erg gezellig. U bent hier aan het juiste adres voor talloze cafés, restaurants en boetiekjes. De Jordaan is gelegen in het centrum van Amsterdam en staat bekend om de smalle straatjes, authentieke grachtenpanden en levendigheid.

2. De Pijp – divers en hip

De Pijp is een bijzondere wijk in hartje centrum. Wat de Pijp zo uniek maakt, is de diversiteit aan inwoners, de Amsterdamse cultuur, de oude panden en de oneindige mogelijkheden aan leuke dingen die u kunt ondernemen. Een voorbeeld is een bezoek aan de altijd gezellige Albert Cuypmarkt. Deze wijk is vooral populair onder jonge mensen, kunstenaars en studenten vanwege de vele hippe restaurants, bars en winkeltjes.

3. De Zuidas – modern en luxe

Hoewel de Zuidas meestal gezien wordt als zakelijk gebied, staan er op de Zuidas veel moderne en spectaculaire hoogbouw woningen. In deze nieuwe appartementencomplexen bevinden zich prachtige appartementen en penthouses met een adembenemend uitzicht over Amsterdam. Aan luxe faciliteiten ontbreekt het hier ook niet. Premium sportclubs, culinaire restaurants en exclusieve winkels? De Zuidas heeft het.

4. De Plantagebuurt – groen en cultureel

In het oostelijk deel van Amsterdam ligt de Plantagebuurt. Hier woont u wat rustiger én in het groenste deel van de stad. Deze wijk staat namelijk vol natuur en bruist van de culturele mogelijkheden. Vanuit de Plantagebuurt maakt u bijvoorbeeld gemakkelijk een wandeling door verschillende parken, zoals het Oosterpark of brengt u een bezoek aan een interessant museum. Het is hier heerlijk leven en wonen in een stedelijke omgeving.

5. De Oostelijke Eilanden – centraal en uniek

De wijk de Oostelijke Eilanden is misschien wel de verborgen parel van Amsterdam. Deze wijk bestaat uit drie eilanden Kattenburg – Wittenburg en Oostenburg – en is de ideale plek van rust in Amsterdam stad. Ondanks dat u zich op een steenworp afstand van het centrum bevindt, merkt u dit niet. Tussen de charmante grachten, historische pakhuizen (daterend uit de Gouden Eeuw) en andere mooie gebouwen, heerst hier een gevoel van ontspanning.

Verhuisbedrijf Amsterdam helpt u graag

Wilt u zonder stress en zorgen naar Amsterdam verhuizen? En zelf niet hoeven tillen en slepen met zware verhuisdozen? Geen zorgen, dat kan! Verhuisbedrijf Amsterdam helpt u graag. Onze professionele verhuizers beschikken over de juiste materialen en kennis om u snel en goedkoop te verhuizen. Vraag vandaag nog een vrijblijvende offerte aan en ontdek waarmee we u kunnen helpen.

Vraag nu binnen 2 minuten een offerte voor uw verhuizing aan!Klik Hier!
+