Parkeervergunning verhuizen Amsterdam

De verhuizing komt eraan en daar komen veel zaken bij kijken. Zo ook de parkeervergunning voor de verhuiswagen. Met de verhuizing in, uit of binnen Amsterdam zult u deze altijd nodig hebben. Graag vertellen we u meer over welke (parkeer)ontheffingen u nodig heeft voor de verhuiswagen, wat daarbij van u verwacht wordt en de kosten die hieraan verbonden zitten.

Wanneer is een ontheffing tijdens de verhuizing nodig?

Een eventuele ontheffing voor de laad- en/of losplaats is nodig op verschillende momenten. Allereerst wanneer u bijvoorbeeld specifieke parkeervakken wilt reserveren. Mocht u bijvoorbeeld de twee parkeerplekken voor een woning willen reserveren. Daarnaast moet u een ontheffing aanvragen wanneer er geen parkeervakken beschikbaar zijn voor het laden of lossen van de verhuiswagen. Denk aan het af willen zetten van de weg door gebrek aan ruimte. Tot slot kan het voorkomen dat u ergens wil rijden waar dit eigenlijk niet toegestaan is, ook dan zal u een ontheffing moeten aanvragen.

Soorten ontheffingen

Wilt u ergens rijden of parkeren waar dat normaal niet mag, bijvoorbeeld de stoep? Dan moet u een RVV Verkeersontheffing aanvragen. RVV staat voor Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens. Deze aanvraag kan online worden ingevuld via de website van de gemeente. Tijdens de aanvraag kiest u één stadsdeel. Mocht u toch in meerdere stadsdelen rijden heeft u een verkeersontheffing nodig voor in heel de gemeente Amsterdam.

Er zijn twee soorten ontheffingen die u nodig kunt hebben. De tweede ontheffing is de TVM, oftewel de Tijdelijke Verkeersmaatregel. Deze aanvraag wordt gedaan wanneer er een (gedeelte) weg afgezet moet worden of er parkeervakken gereserveerd moeten worden. De aanvraag van de TVM wordt ook via de website van de gemeente Amsterdam ingevuld. Bij de TVM moet u wel opletten dat de gereserveerde parkeervakken alleen om te laden en lossen worden gebruikt. Mocht u hierna willen parkeren op deze plekken zal het normale parkeergeld moeten worden betaald.

Schets van de situatie

Met de aanvraag van een ontheffing is het belangrijk dat deze wordt voorzien van een situatieschets. Op deze schets moeten een aantal punten goed zichtbaar zijn:

 • De huisnummers van de panden in de straat en waar u de verhuiswagens neer wil zetten. Of dit op de stoep is of bijvoorbeeld op gereserveerde parkeerplaatsen.
 • De hoeveelheid ruimte die over is wanneer de verhuiswagens eventueel op de stoep staan.
  • Let op! In winkelstraten moet er minimaal 2 meter en in andere straten 1,5 meter breedte aan stoep overblijven voor voetgangers.
 • Waar de deuren van eventuele winkels en huizen zitten.
 • Als de weg afgezet wordt, waar dit zou moeten komen en waar omleidingsborden geplaatst moeten worden.
 • De afmetingen van de verhuiswagens.

Wat kost een parkeervergunning in Amsterdam?

Bij de aanvraag van de parkeervergunning komen verschillende kosten kijken. Allereerst de algemene kosten om de aanvraag in behandeling te nemen, de Leges. Deze kosten moeten sowieso worden betaald als de aanvraag in behandeling wordt genomen. Mocht de aanvraag worden afgewezen zullen deze kosten ook betaald moeten worden. Kijk voor de kosten van de Leges op de website van gemeente Amsterdam.

Hierbij ook een kostenindicatie om een beeld te schetsen van de kosten van verschillende ontheffingsaanvragen:

 • RVV Verkeersontheffing: ongeveer €237,- voor 1-5 voertuigen op dezelfde locatie
 • TVM aanvragen: €200,- voor 1-3 dagen
 • Afzetten 1 of 2 parkeervakken: €315,-
 • Afzetten 3 t/m 6 parkeervakken: €324,-

De plaatsing van hekken en verkeersborden zijn niet inbegrepen bij bovenstaande prijzen. Let op dat de ontheffingen minstens 7 dagen voor de verhuizing moeten worden aangevraagd.

Objectmeldingen of objectvergunningen

Naast de ontheffingen voor de verhuiswagen moeten er hoogstwaarschijnlijk ook objectmeldingen of objectvergunningen aangevraagd worden. Objectmeldingen zijn gratis meldingen die u doet bij de gemeente Amsterdam wanneer u een object op de stoep of een parkeerplek wilt plaatsen. Objectvergunningen worden aangevraagd wanneer een object niet voldoet aan de voorwaarden van een objectmelding en u toch het object wil plaatsen.

Verhuizen naar of uit een andere stad?

Gaat u naar of uit een andere stad verhuizen? Let dan op want ook daar is vaak een parkeervergunning nodig. Amsterdam Movers is ook actief als verhuisbedrijf in Haarlem , verhuisbedrijf in Alkmaar of verhuisbedrijf in Almere. Graag denken wij met u mee op het gebied met de parkeervergunningen, in Amsterdam en ook in deze steden.

Tip: reserveer de parkeervlakken zelf

Er zitten hoge kosten aan verbonden om een parkeerontheffing aan te vragen. Kijk dus goed of u eventueel parkeervlakken in de buurt hebt om een verhuiswagen kwijt te kunnen. Parkeer bijvoorbeeld twee auto’s naast elkaar om op die manier de plek te reserveren. Zo heeft u meerdere plekken naast elkaar zonder te veel kosten te betalen voor de vergunning. Let wel op dat u de normale parkeerkosten betaald.

Wij helpen u graag

Het kan heel ingewikkeld zijn om de ontheffingen aan te vragen op een juiste manier. Aangezien het al veel geld en tijd kost wilt u dit in een keer goed doen om stress te voorkomen. Amsterdam Movers helpt u graag om deze onzekerheid uit uw handen te nemen. Wij kunnen u alles vertellen over parkeervergunningen binnen, in of uit Amsterdam. Neem voor meer informatie of informatie over het verhuizen in het algemeen gerust contact met ons op.

Vraag nu binnen 2 minuten een offerte voor uw verhuizing aan!Klik Hier!
+