Parkeervergunning overzetten Amsterdam

U heeft een nieuwe woning binnen Amsterdam gevonden en de verhuizing komt nu echt dichtbij. Uw verhuizing heeft gevolgen voor uw huidige parkeervergunning in Amsterdam. Of u nu binnen uw vergunningsgebied verhuist of naar een ander gebied in Amsterdam, uw parkeervergunning moet omgezet worden. Een parkeervergunning omzetten en de voorwaarden hier van zijn als volgt.

Voorwaarden

Deze voorwaarden beslissen of u een aanvraag kunt doen om uw parkeervergunning of plaats op de wachtlijst mee te nemen naar uw nieuwe adres.

  1. U bent ingeschreven op uw nieuwe adres in Amsterdam.
    De parkeervergunning kan pas geregeld worden wanneer uw verhuizing helemaal rond en geregistreerd is.
  2. Op uw nieuwe adres geldt betaald parkeren.
  3. U beschikt niet over een eigen parkeerplek.
  4. U beschikt over een adres waar vergunningen worden uitgegeven.
  5. U kunt aantonen dat u de eigenaar bent van de auto waar de vergunning voor wordt aangevraagd.
  6. Trekt u bij iemand in? Let dan op dat u samen niet meer vergunningen heeft dan toegestaan.

Wachtlijst

Het is mogelijk dat u niet direct een parkeervergunning kunt ontvangen. In dit geval komt u op een wachtlijst te staan. De wachtlijst is opgebouwd op basis van inschrijfdatum van het nieuwe gebied of op basis van inschrijfdatum van de oude vergunning. Goed om te weten: u neemt uw oude wachttijd dus mee als wachttijd bij een nieuwe aanvraag.

Regel je verhuizing vandaag nog!

 

Bezoek vergunningen

Bezoekers kunnen in de meeste gevallen ook gratis of met korting parkeren. Hier zijn verschillende opties voor beschikbaar:

Allereerst een algemene bezoekersvergunning. Deze vergunning geld alleen in uw eigen gebied en niet in bijvoorbeeld parkeergarages of blauwe zones. Het werkt als volgt: het kenteken van het voertuig van uw bezoek wordt telefonisch of online doorgegeven en uw bezoek hoeft vervolgens niets meer te doen. De kosten verschillen per zone dus dit is goed om even te checken.

Daarnaast de Kraskaartvergunning. Deze vergunning is voor gehandicapten of mensen boven de 65 jaar. Deze vergunning biedt de mogelijkheid om bezoek met korting op straat te laten parkeren. Dit kan wel alleen in uw eigen vergunningsgebied.

Tot slot de parkeervergunning voor mantelzorgers. Deze parkeervergunning is specifiek voor hulpbehoevenden die regelmatig mensen over de vloer krijgen voor ondersteuning.

Doorgeven verhuizing

In alle gevallen is het nuttig om de verhuizing van de parkeervergunning door te geven of aan te passen. Wanneer u vergeet de verhuizing van de parkeervergunning door te geven wordt deze ingetrokken door de gemeente tijdens een controle. Geen zorgen, u heeft dan nog 6 weken om dit alsnog door te geven. Let wel op dat u aan alle eerdergenoemde voorwaarden voldoet.

Wilt u per direct de parkeervergunning opzeggen of opzeggen voor een datum in de toekomst? Het kan allebei. Wanneer er per direct wordt opgezegd blijft u wel tot het einde van de huidige maand doorbetalen. Let op! Dit betekent niet dat de vergunning dan nog geldig is, deze is geldig tot en met de opzegdatum.

Wanneer u opzegt voor een datum in de toekomst kan dat alleen wanneer deze datum in een periode ligt die al is betaald. Heeft u vooruitbetaald en makt u niet gebruik van de parkeervergunning in deze periode? Dan krijgt u dat bedrag binnen 10 weken na de opzegging teruggestort op uw rekening.

Online of schriftelijke opzegging

Kies uit verschillende mogelijkheden om uw parkeervergunning op te zeggen. De eerste mogelijkheid is online met uw DigiD. U kunt uw parkeervergunning dan via ‘mijn vergunningen’ wijzigen of opzeggen. Deze wijzigingen zullen dan binnen 10 werkdagen verwerkt worden.

Daarnaast beschikt u ook over de mogelijkheid om schriftelijk op te zeggen. U vult dan een opzegformulier in of schrijft zelfstandig een brief waarin de wijziging wordt doorgegeven. Het is belangrijk om daarin uw kenteken en klantnummer te vermelden, de brief te ondertekenen en een kopie van uw paspoort of ID-kaart bij te voegen. Meer informatie over een parkeervergunning opzeggen vindt u op de website van de Gemeente Amsterdam.

Start je verhuisaanvraag, voordat het te laat is!

 

Overloopvergunning

In sommige gebieden in Amsterdam kunt u in de periode dat u op de wachtlijst staat voor een parkeervergunning een overloopvergunning krijgen. Een overloopvergunning is een tijdelijke vergunning en zodra u niet meer op de wachtlijst staat zal deze ook weer opgezegd moeten worden. De kosten van de overloopvergunning zijn gelijk aan de kosten van een normale parkeervergunning en wordt voor 6 maanden vooruitbetaald.

Parkeervergunning overzetten voor bedrijven

Verhuist u binnen Amsterdam met uw bedrijf? Wanneer u op de wachtlijst staat of al een vergunning heeft. Dit is belangrijk om door te geven. Let wel op dat dit pas kan wanneer de verhuizing is verwerkt in het handelsregister van de Kamer van Koophandel.

Voor meer informatie over parkeervergunningen wijzigen of stopzetten voor bedrijven en maatschappelijke instellingen kunt u kijken op de website van Gemeente Amsterdam.

Stadsdelen voor vergunningsgebieden

Binnen de gemeente Amsterdam zijn er verschillende stadsdelen waar u parkeervergunningen voor kunt aanvragen. Dit zijn de volgende stadsdelen:

  • Centrum
  • Nieuw-West
  • Noord
  • Oost
  • West
  • Westpoort
  • Zuid
  • Zuidoost
  • Weesp
Vraag nu binnen 2 minuten een offerte voor uw verhuizing aan!Klik Hier!
+