Breekbare spullen inpakken voor een verhuizing: zo doet u dat

Verhuizen kan een stressvolle en uitdagende taak zijn. En al helemaal als het gaat om breekbare spullen inpakken. U wilt er natuurlijk zeker van zijn dat uw dierbare spullen veilig op de nieuwe locatie aankomen. Voorkomen dat er iets breekt of beschadigd raakt is daarom belangrijk. Verhuisbedrijf Amsterdam Movers snapt dit als geen ander. In deze blog leest u daarom praktische tips over veilig uw waardevolle spullen verhuizen.

Veilig al uw glazen verhuizen

Glas is misschien wel een van de meest kwetsbare materialen. Daarom is het belangrijk om al uw glaswerk zo goed mogelijk in te pakken voor de verhuizing. Gebruik bubbelplastic en pak hier elk stuk glas individueel mee in. Zet het glaswerk daarna rechtop in de doos. Legt u het glas horizontaal? Dan komt er meer druk op te staan en breekt of barst het glas makkelijk. Het is ook belangrijk om het glas niet te stapelen of in kranten in te pakken. De inkt van de krant kan namelijk afdrukken achterlaten die moeilijk te verwijderen zijn.

Servies verhuizen: tips en trucs

Servies inpakken voor de verhuizing vraagt ook om extra zorgvuldigheid. Servies is namelijk net als glas erg breekbaar. Om het servies veilig te verhuizen kunt u de bodem van de verhuisdoos bedekken met een laken of handdoek. Wikkel elk stuk servies daarna weer apart in bubbelfolie in. Heeft u een setje van een kop met een schotel? Het kan helpen om deze ook als set te vervoeren. De schotel biedt dan extra steun aan de kop. Plak daarna altijd een sticker met ‘’breekbaar’’ op de verhuisdoos.

Uw tv verhuizen zonder originele doos? Check!

Moet u de tv verhuizen, maar heeft u de originele doos niet meer? Geen probleem. Voor u begint, is het handig om eerst een foto van de installatie van de tv te maken. Het aansluiten van de tv is daarna makkelijker. Wikkel de tv stevig in bubbelplastic in en plak het strak met tape dicht. Gebruik daarna een deken of handdoeken om de tv extra te beschermen. Voor het transport is het handig om de tv rechtop op een zachte ondergrond te zetten. En voilà uw tv inpakken voor verhuizen is klaar.

Een spiegel verhuizen: kwetsbaar en zwaar

Het lastige van een spiegel verhuizen is dat hij naast kwetsbaar vaak ook erg zwaar is. Om uw spiegel zonder beschadigingen in de nieuwe woning te krijgen is het belangrijk om hem goed te verpakken. Ga op zoek naar twee grote stukken karton. Wikkel daarna de hele spiegel met bubbelplastic in. Vervolgens plaatst u een stuk karton aan de voorkant van de spiegel en een stuk aan de achterkant. Heeft uw spiegel nog kwetsbare hoekjes? Doe hier dan ook nog een extra stukje beschermend karton over en pak daarna alles strak om de spiegel heen dicht met tape.

Lampen verhuizen: niet zo makkelijk als het lijkt

Veel mensen onderschatten hoe lastig lampen verhuizen kan zijn. Om een lamp veilig te verhuizen moet u de lamp namelijk volledig uit elkaar halen. Haal de lampenkamp en lichtbron dus ook uit elkaar. Pak alle onderdelen daarna in bubbelplastic in. Voordat u alles van de lamp in de verhuisdoos doet, is het raadzaam om de bodem van de boos op te vullen met zacht materiaal. Dit maakt de lamp namelijk minder kwetsbaar tijdens transport.

Extra hulp bij breekbare spullen verhuizen?

Wilt u er zeker van zijn dat uw breekbare spullen verhuizen goed gaat? Onze verhuishulp helpt u hier graag bij. De verhuishulp pakt uw waardevolle spullen stevig, snel en bovenal veilig in. U hoeft u daar dus geen zorgen meer over te maken. Liever helemaal zonder stress en zorgen verhuizen? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan en ontdek wat Amsterdam Movers voor u kan betekenen!

Vraag nu binnen 2 minuten een offerte voor uw verhuizing aan!Klik Hier!
+